Sexårig pojke försvann – hittad efter polisinsats

På fredagsmorgonen försvann en sexårig pojke från sitt hem på Hovhult i Uddevalla. Efter en timme hittades han av en privatperson två och en halv kilometer från sitt hem.

ANNONS
|

Polisen sökte under fredagsmorgonen efter en sexårig pojke som försvann från sitt hem på Hovhult i Uddevalla. Flera polisenheter och polishelikoptern var med i sökandet, men pojken hittades efter en timme av en privatperson på Kurveröd.

– Det var personal på ett boende som skulle göra ett hembesök när pojken valde att hoppa ut genom ett fönster som var öppet, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg vid 10.20-tiden.

Pojken sprang mot ett skogsområde, där polisen ledade efter honom med tre radiobilar, polishelikopter, hundenhet och drönare.

– Det var ett frivilligt försvinnande så vi misstänker inget brott, men det är ett barn som är försvunnet, sa Thomas Fuxborg under sökinsatsen.

ANNONS

Pojken försvann från sitt hem på Hovhult vid klockan 09.25. Vid 10.30 kände en privatperson igen pojken baserat på det signalement polisen gick ut med och kontaktade dem.

– Som tur var är pojken välbehållen tillbaka hos mamman igen, säger Thomas Fuxborg.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS