Sista chansen att rösta fram vinnaren i pepparkakstävlingen

Fyra finfina finalister är utsedda och nu är det upp till TTELA:s läsare att rösta fram vinnaren.

ANNONS
|

16 bidrag kom in till Trollhättans stads och tidningens pepparkakstävling, som arrangeras för tredje året.

Återigen visade invånarna upp enorm skaparglädje, innovation, stort tålamod och hantverksskicklighet. Även om flera av bidragen utgick från färdiga byggsatser hade mycket möda lagts på att dekorera fint med kristyr och karameller.

Vilket pepparkaksbygge vill du ska vinna?Rösta här.

Nu har juryn sammanstrålat och bestämt vilka bidrag som går till final. Juryn bestod i år av Dragan Danilovic, stadsarkitekt, Tina Ivarsson och Mats Häggner, vice ordförande respektive andre vice ordförande i byggnads- och trafiknämnden, samt Yvonne Olsson, reporter på TTELA.

Med flera starka byggen i potten hade juryn ett styvt arbete framför sig. Efter flera röstningar och lite dividerande valdes fyra finalister ut, en mer än vanligt. Det kan väl också avslöjas att flera juryledamöter hade ett gott öga även till "Jultallriken" och "Tomtefabriken", som alltså inte gick till final.

ANNONS

Men det är alltså läsarna som avgör vem som vinner. Fram till midnatt 21 december går det att rösta på sin favorit på ttela.se.

De finalister som vill kan ställa ut sina fina pepparkaksskapelser i servicehuset på Spikön, där Trollhätteborna kan syna bidragen närmare i fogarna.

23 december presenteras vinnaren på ttela.se, i papperstidningen och på www.trollhattan.se.

Prisutdelningen sker lördag 6 januari, i anslutning till Vinter på Spikön.

ANNONS