Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sju gripna vid stöldräd inatt

Polis larmades inatt till Instön vid Marstrand då flera obehöriga personer ska ha uppehållit sig på en båtbrygga. Efter ett kortare efterföljande kunde polisen gripa flera personer.

Strax efter klockan 01 larmades polisen till en båtbrygga vid Instön, vid Marstrand då det fanns flera obehöriga på bryggan. Två patruller kom till platsen och fick stopp på en mindre lastbil som var på väg därifrån. Vid en närmare kontroll hittade poliserna två båtmotorer liggandes på flaket som man misstänker nyligen stulits. I lastbilen befann sig två personer som greps.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I samma veva var det fem misstänkta som sprang från platsen. De två polispatrullerna fick hjälp av fler patruller, bland dem en hundpatrull som letade upp de fem ute i terrängen. Även de greps.

– En mindre lastbil och en personbil har tagits i beslag och totalt sju personer har gripits, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

– Det kan hända när vi tittar närmare på bryggan att vi hittar fler målsägande för de var förmodligen ute efter fler saker. Nu ska de förhöras och delges misstanke om brott.

Brottsrubriceringen är stöld.