Leveranserna av vaccin mot covid-19 väntas nu bli mer stabila.
Leveranserna av vaccin mot covid-19 väntas nu bli mer stabila. Bild: Andreas Olsson

Sjukhusen börjar vaccinera mot covid-19

NU-sjukvården har börjat sin del av covid-vaccinationen.
– Äntligen! Vi har ju stått startklara länge, säger vaccinationssamordnare Lena Stroud till P4 Väst.

ANNONS
|

Nu har NU-sjukvården kunnat påbörja sin del av jobbet med covid-vaccinationer.

– Vi har ju stått startklara länge för att avlasta vårdcentralerna. Vi har en stor organisation som vi riggat för detta, säger Lena Stroud, som är vaccinationssamordnare på Nu-sjukvården, till P4 Väst.

Tidigare gick vaccinet till vårdcentralerna.

– Nu ser vaccinleveranserna mycket bättre ut vilket gör att regionen kan leverera till oss på sjukhusen också, säger Lena Stroud.

Näl och Uddevalla sjukhus står redo att vaccinera patienter och man har ringt runt och erbjudit tider.

– Den tydligaste riskfaktorn för att drabbas av svår covid-19-sjukdom är hög ålder, och därför erbjuder vi vaccination till de allra äldsta först, säger Lena Stroud i ett pressmeddelande från NU-sjukvården.

ANNONS

Först ut är patienter över 65 som tillhör en riskgrupp. I praktiken innebar det att ungefär 20 patienter som får bloddialys på dialysmottagningens filial i Munkedal fick de första sprutorna.

Nu väntas mer stabila leveranser av vaccin och därför har en del mottagningar även börjar att skicka ut brev om vaccination.

Patienter kan komma att bli kontaktade av både vårdcentral och sjukhus.

– Det är bättre att bli erbjuden vaccination en gång extra än inte alls, även om vi förstår att en del invånare tycker att detta är förvirrande, säger Lena Stroud.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS