Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

I dag är det bara glödbränder kvar och man kan nu se slutet på den skogsbrand som härjat i flera dagar. Bild: Edvin Bergström

Skogsbranden inne i ett avslutande skede

Skogsbranden i Bratteröd är nu inne på sin tredje dag och börjar nå ett avslutande skede. Räddningsinsatsen som hittills varit stor avvecklas till stor del och måndagens regn underlättade arbetet.

Skogsbranden som startade efter en krock där en husbil fattade eld, gick under tisdagen in på sin tredje dag. Räddningspådraget var från början stort och under måndagen arbetade över 70 personer med släckningsarbetet. Både svenska och tyska helikoptrar har i två dagar vattenbombat branden och både militär och hemvärnet har assisterat räddningstjänsten på marknivå.

LÄS MER: Stor uppslutning i släckningsarbetet

Under måndagskvällen föll ett efterlängtat regn över Uddevalla som underlättade släckningsarbetet.

– Regnet som föll i går kväll hjälpte till mycket. Nu på morgonen har man börjat släcka punktbränder. Det är ingen eld kvar utan bara glödbränder. Man börjar nu gå in i ett eftersläckningsarbete, säger Thomas Paulsson, kommunikatör på räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

LÄS MER: Stoppade brandens spridning med gödselspridare

Helikoptrarna som under två dagar vattenbombat branden har nu avslutat sin insats och i dag arbetar man bara med markpersonal. Även hemvärnet och militären kommer under dagen lämna arbetet med branden och markarbetet kommer istället helt att skötas av cirka 25 personer från räddningstjänsten.

– Det blir räddningstjänsten som har hand om det sista släckningsarbetet nu. Sedan ska vi under eftermiddagen hålla ett möte med markägarna och så får vi se vad vi kommer fram till med dem. Men vi är inne i ett avslutande skede nu, säger Thomas Paulsson och fortsätter:

– Den oerhört snabba insatsen med helikoptrar och mycket personal har gjort att det gått så pass snabbt och bra.

LÄS MER: Träd föll över militär vid Bratteröd