Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skolanställd misstänks för barnvåldtäkt

En anställd på en skola i Kungälvs kommun är häktad misstänkt för att ha våldtagit en elev i en grundskola.

Polisens presstalesman Peter Adlersson bekräftar att en man i 20-årsåldern greps den 31 januari och häktades den 3 februari, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn.

I häktningsframställan anges brottstiden sträcka sig från 1 februari 2014 till 26 januari i år.

- Misstanken kom oss till känna 27 januari och samma dag togs personen ur tjänst, säger Maria Andersson, sektorchef för skolan i Kungälvs kommun.

- Misstankarna kom fram i ett samtal mellan vårdnadshavaren och skolans rektor, tillägger Andersson.

Föräldrarna på den berörda skolan fick information om händelsen på torsdagseftermiddagen, via skolans kommunikationssystem på nätet.

Varför har ni dröjt så länge med information?

- Vi har haft en dialog med framförallt vårdnadshavare om vilken sekretessnivå vi ska ha. Med hänsyn till de inblandade har vi inte haft anledning att gå ut med information tidigare. Men nu har polisen gjort bedömningen att det var dags, säger Maria Andersson.

Sektorchefen vill inte uppge vilken personalkategori den misstänkte tillhör.

Maria Andersson kommer att tillsammans med annan personal att befinna sig på den aktuella skolan under kommande helg, lördag och söndag, för att svara på frågor från föräldrar.

I nästa vecka, när eleverna återvänder från sportlovet, kommer skolans personal att vara förstärkt av psykologer, kuratorer och personal ur Kungälvs centrala elevhälsoteam.