Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Skolmördarens sista meddelande innan attacken

Mindre än en timme innan Anton Lundin Pettersson gick till attack på Kronans skola i Trollhättan och mördade tre personer skickade han ett meddelande till sin vän om att han ville dö. I meddelandet stod det: "Jag hoppas verkligen att de där jävla poliserna siktar ordentligt, jag vill verkligen inte överleva tumultet". Det framkommer i en ny bok om dådet, skriver Dagens Nyheter.

Meddelandet har hittills varit okänt för polisen och hittades av journalisten Åsa Erlandsson som skrivit en bok om dådet på Kronans skola i Trollhättan den 22 oktober 2015, skriver Dagens Nyheter. 

Åsa Erlandsson har gått igenom hundratals nätsidor där Anton Lundin Pettersson lämnat spår och hittade då ett meddelande som mördaren skickat 55 minuter innan han gick in på skolan. Via en spelsajt hade Anton Lundin Pettersson skickat ett meddelande till en 25-årig man, som han hade haft kontakt med under flera år, men aldrig träffat. 

I meddelandet skrev han:

”Tjena mannen! Jag har inte mycket tid, så jag går rakt på sak. Jag kommer vara död inom de närmaste timmarna, max. Jag minns hur kul vi hade det när vi spelade Swtor (ett Star Wars-spel online, reds anm) tillsammans, och jag vill att du ska veta att du är den bästa vän jag någonsin haft. Du är fantastisk. Jag kommer sakna dig så mycket, även om jag vet att jag hade kunnat vara mer aktiv, men du känner mig, jag fucking hatar mig själv. Om det finns ett liv efter detta hoppas jag att vi ses där! Jag hoppas att de där jävla poliserna siktar ordentligt, jag vill verkligen inte överleva tumultet. Men i alla fall. Jag älskar dig. //Anton”

Mördade tre personer

Anton Lundin Pettersson genomförde en av de blodigaste skolattackerna någonsin i Sverige. Han mördade tre personer med ett svärd – en lärare, en elevassistent och en elev – på Kronans skola i Trollhättan. Anton Lundin Pettersson blev skjuten till döds av polisen. 

Boken ”Det som aldrig fick ske – skolattentatet i Trollhättan” släpps den 29 september på Norstedts förlag.

LÄS ÄVEN: Skolattacken i Trollhättan: Hela händelseförloppet