Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En man och en kvinna sitter häktade sedan i höstas, misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Nu misstänks de för våldtäkt mot ytterligar ett barn. Foto: Andreas Carlsson

Skolpersonal misstänks för ny våldtäkt

Två anställda på en skola i Bohuslän häktades i höstas, misstänkta för att ha våldtagit ett barn under fem års tid. Nu växer utredningen. Enligt P4 Väst misstänks de nu för ytterligare en våldtäkt.

Det var i november förra året som en man och en kvinna, som båda jobbar på skolan i Munkedal, häktades, misstänkta för grov våldtäkt mot barn.

LÄS OCKSÅ: Misstanken: Våldtog barn i flera år

Nu rapporterar P4 Väst att de båda är misstänkta för ännu en våldtäkt. 

–  Jag kan inte kommentera hur vi fått vetskap om det, men utredningen går framåt enligt plan. Det tar tid, men det går framåt, säger åklagare Carina Gustafsson till radiokanalen.

Det nya brottsoffret ska inte ha någon koppling till skolan där de båda misstänkta jobbat.

Den misstänkte mannen har förnekat brott, medan kvinnan erkänt våldtäkt mot barn vid ett tillfälle. Hon har bland annat medgivit att hon haft oralsex med målsäganden.

– Det handlar inte bara om ett tillfälle, utan flera, har åklagare Carina Gustafsson tidigare sagt till Bohusläningen.

Målet omfattas av sträng sekretess och från polis och åklagare har man varit tystlåten om fallet. Inga detaljer har yppats om brottsoffret eller kopplingen mellan brottsoffret och de misstänkta, mer än att brottsoffret varit under 15 år vid brottstillfället.

När mannen och kvinnan häktades av Uddevalla tigsrätt i mitten av november bestred båda två åklagarens häktningsyrkande. Uddevalla tingsrätt ansåg dock att de båda var misstänkta på sannolika skäl för grov våldtäkt mot barn och beslutade att häkta dem. Men sedan dess har såväl mannen som kvinnan gått med på att vara fortsatt häktade.

– Jag har inga kommentarer över huvud taget. Jag ser inte hur det skulle hjälpa min klient, säger mannens försvarsadvokat Bo Hallberg.

Målet utreds av polisen i Uddevalla, men man vill i nuläget inte kommentera utredningen.