Slottet i Ödeborg har ännu inte blivit sålt

Disponentvillan i Ödeborg, eller slottet som det också kallas, har sedan december i fjol varit borttaget från fastighetsmäklarens hemsida. Men trots detta har det inte blivit någon försäljning än.

ANNONS
|

Hans Jansson, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling, är den som fått i uppdrag att sälja slottet i Ödeborg. Han kan nu berätta att slottet inte blivit sålt men att man har tagit bort det från sin hemsida.

– Det är lågsäsong just nu och därför har vi satt det åt sidan, säger han.

Men trots detta finns det några som är intressenter av disponentvillan som byggdes i början 1900-talet.

– Vi har flera som är intresserade av att köpa. Anledningen till att det inte blivit något köp ännu är för att fastighetsägaren varit utomlands. Men till våren kommer vi att ta tag i det igen, meddelar Hans Jansson.

ANNONS

Slottet i Ödeborgär omringad av stora träd men kan ses från Munkedalsvägen, när man kört förbi Bruksskolan, på vänster sida.

Slottet är med sina 14 rum på drygt 300 kvadratmeter ritad i tidig jugendstil. Det var den kända Stockholmsarkitekten Edward Ohlsson som ritade byggnaden och hans ritningar finns representerade på bland annat Stureplan och i Gamla stan, Stockholm.

Utöver byggnaden ingår även en park, som ligger på drygt 14 000 kvadratmeter, och precis intill slottet rinner Valboån.

När slottet lades ut på Svensk fastighetsförmedling, för mer än ett år sedan, var det begärda priset 4,9 miljoner kronor.Någon månad senare hade man en visning och då kom drygt 100 personer och tittade.

Då meddelade man också att ett sådant här köp kommer att ta tid. När Bohusläningen senast skrev om slottethade det kommit in några bud och det högsta låg då på tre miljoner kronor. Om det finns några nya bud i dag vill inte Hans Jansson berätta.

– Allt jag kan säga är att det finns några intressenter.

ANNONS