SMHI varnar för mycket hårda vindar

Det väntas bli rejält blåsigt natten mot torsdagen. SMHI har då utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar.

ANNONS
|

Redan på onsdagsmorgonen blåste det minst sagt friskt i TTELA:s område. Och fram mot natten mot torsdagen väntas det blåsa ännu friskare och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar.

– Det kommer blåsa under onsdagen och kvällen också men blåsten väntas tillta och uppnå varningsnivå under natten, säger jourhavande meteorolog på SMHI.

Det varnas i flera områden i landet, däribland området Sydväst Vänern, där Mellerud, Vänersborg och Trollhättan ingår, Bohuslän och inre Dalsland.

Det väntas mycket hårda vindbyar som kan komma upp i mellan 21 och 25 meter per sekund och enligt prognosen ska det också regna under natten. ”Grenar och enstaka träd knäcks. Vinden kan innebära problem för höga fordon”, enligt SMHI.

ANNONS

På Vänern varnas det för att det kan blåsa kuling på upp till 25 meter per sekund och det kan vara farligt för fritidsbåtar och mindre fartyg på sjön.

Enligt nuvarande prognos väntas klass 1-varningen hålla i sig under torsdagen.

– Det ser ut att lugna sig framåt kvällen. Samtidigt blir det också kallare, temperaturen kan krypa ner mot noll grader och kanske någon minusgrad. Framåt helgen ser det ut att vända och bli lite mildare igen.

LÄS MER:Ordentligt blåsig måndag

För drygt två veckor sedan varnade SMHI också för hårda vindar i TTELA:s område.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS