Snökaoset stoppar tågen på Bohusbanan – i flera dagar

Snön fortsätter ställa till med problem för tågtrafiken på norra Bohusbanan. Nu meddelar Västtrafik att samtliga tågavgångar mellan Uddevalla och Strömstad ställs in fram tills på lördag.

ANNONS

Under fredagsmorgonen väntas ett nytt snöfall dra in över Bohuslän. SMHI har utfärdat en gul vädervarning för vind i kombination med snöfall.

Enligt prognosen väntas mellan fem till tio centimeter snö falla under fredag.

Till följd av snöovädret har Västtrafik nu ställt in samtliga tågavgångar mellan Uddevalla och Strömstad på norra Bohusbanan fram tills på lördag morgon.

– Sträckan mellan Uddevalla och Strömstad är indragen helt av Trafikverken, det är de som fattar det beslutet och det görs i förebyggande syfte på grund av rådande väder, säger Mette Ramqvist, presschef på Västtrafik, på torsdagseftermiddagen.

Ersättningsbussar har sats in på hela sträckan, men resenärerna uppmanas att hålla koll på Västtrafiks hemsida och app.

ANNONS

Planen är att tågen ska kunna rulla som vanligt mellan Uddevalla och Strömstad på lördag igen.

– Vi räknar med det, men det kan ändå bli vissa förseningar och inställda avgångar, berättar Mette Ramqvist.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS