Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Helena Landstedt/TT

Stöldvåg i Västsverige – två män misstänkta

Polisen i Värmland, Åmål och Uddevalla samarbetar just nu i en stor brottsutredning. Det gäller en våg av inbrott och bedrägerier runt om i Västsverige i förra veckan. Två män är misstänkta.

Det var i förra veckan som stöldvågen inleddes. Flera butiker och en golfklubb i Fjällbacka och Grebbestad utsattes för inbrott. Även andra företag runt om i Västsverige drabbades, bland annat i Åmål, Bengtsfors och södra Värmland.

– Det var under ett par dygn, en stöldvåg skulle jag kalla det för, säger Magnus Wallin, utredningsgruppchef vid polisen i Åmål.

Kortbedrägeri

Polisen misstänker att två män, en i 55-årsåldern och en i 35-årsåldern, är skyldiga till inbrotten. De två männen ska också ha begått flera fall av bedrägerier i både Åmål och i Uddevalla, vilket de två männen nu också sitter häktade för.

– Man ska ha kommit över bankkort från en privatperson, säger Magnus Wallin.

Utredning pågår

Männen, som är hemmahörande i Värmland, häktades vid Vänersborgs tingsrätt under onsdagen. De är sedan tidigare kända av polisen. Nu utreder polisen i Värmland, Åmål och Uddevalla om männen som sitter häktade kan knytas till fler fall av brott.

– Vi tittar på en helhet, och ser om det finns ett samröre. Det är väldigt komplext det vi håller på med just nu, säger Magnus Wallin som samordnar utredningsarbetet, och menar att det finns mycket kvar att titta på.

Att de två gärningsmännen skulle kunna ha hjälp av ytterligare personer är inte uteslutet av polisen.

– Vi ska kolla på om det finns fler inblandade, säger Magnus Wallin.