Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stopp i tågtrafiken i Västsverige

Det är även stopp i tågtrafiken mellan Munkedal och Strömstad. Det påverkar även tågtrafiken till Göteborg. Det är även kraftiga förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg efter ett tidigare stopp söder om Stockholm Central på grund av en polisinsats.

Vid 05-tiden under onsdagsmorgonen stoppades all tågtrafik vid Stockholm södra station söder om Stockholm Central. All tågtrafik till och från Stockholm påverkades av stoppet, även regionaltågen mellan Stockholm och Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Vid 09-tiden rullade tågen igen, men resenärer får räkna med kraftiga förseningar under dagen.

– Det kommer vara mycket stora följdförseningar under flera timmar, säger Lennart Helsing, säger presskommunikatör vid Trafikverket.

Stopp i Bohuslän

Det är även stopp i tågtrafiken mellan Munkedal och Strömstad. Enligt Trafikverket påverkas tåg på sträckan Göteborg-Uddevalla-Strömstad.

Trafiken väntas gå enligt tidtabell under eftermiddagen. Orsaken ska vara ett elfel.

Resenärer uppmanas kontakta respektive tågbolag för mer information.

Bombgruppen inkallad

Det tidigare tågstoppet söder om Stockholm berodde på en polisinsats.

Enligt SVT Nyheter deltog polisens bombgrupp i sökandet efter ett främmande föremål på Södra stationsområdet.

– Polis är på plats med bland annat bombtekniker. De är med för att de är en resurs vi använder, för att det är ett större område som ska sökas igenom, sa Towe Hägg, vid polisens i Stockholms ledningscentral, till GP.

Finns det några indikationer på att det finns ett misstänkt föremål i området?

– Det vi gör nu är att vi kontrollerar uppgifter om att personer ska ha varit synliga i området, vi har fått uppgifter att främmande personer varit i spårområdet och nu ska vi kolla var de har varit och vad de har gjort där, sa Towe Hägg.

Vid 09-tiden meddelade polisen i Stockholm att sökandet var avklarat och att inga personer eller inget föremål påträffats på spårområdet.