Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

lok järnväg räls järnvägsräls västtrafik sj tåg tågförseningar göteborgs central centralen göteborg centralstationen genrebild Bild: Karl af Geijerstam

Stopp i tågtrafiken på grund av elfel

Under onsdagsförmiddagen inträffade det ett stopp i tågtrafiken mellan Katrineholm och Flen, vilket bland annat påverkar sträckan Stockholm-Göteborg. Prognosen för när stoppet är avklarat är i nuläget oklart.

Vid nio-tiden på onsdagsförmiddagen meddelade Trafikverket att det är stopp i tågtrafiken på sträckan mellan Katrineholm och Flen. Detta påverkar bland annat tåg som mellan Stockholm och Göteborg.

– Det innebär försenade samt inställda tåg. Vi rekommenderar att man som resenär kontaktar sitt resebolag för ytterligare information, säger Joanna Ljung, vid Trafikverket.

Enligt henne beror stoppet på ett elfel och i nuläget finns det inget prognos över när tågen kommer att rulla igen.

SJ:s pressjour uppger att man håller på att arbeta med att leda om tågen.

Flera sträckor inställda

Klockan 14.00 på onsdagseftermiddagen kommer även flera tågsträckor att ställas in fram till 24.00 på grund av att värmen gör att det finns en risk för solkurvor. Det rör sig om sträckorna Uddevalla-Strömstad, Håkantorp-Gårdsjö, Herrljunga-Borås samt Borås-Varberg.

– Det är sällan man behöver stänga av för persontrafik. Men nu har vi gjort det av säkerhetsskäl, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör vid trafikverket.

Läs mer: Tåg ställs in på grund av värmen