Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Annette Nyström är mycket glad över responsen NU-sjukvården haft på annonsen där de söker extra personal.  Bild: Stefan Bennhage, Pressbild
Annette Nyström är mycket glad över responsen NU-sjukvården haft på annonsen där de söker extra personal. Bild: Stefan Bennhage, Pressbild

Stor respons efter vårdens larm – "Vi är så nöjda"

Studenter, tidigare vårdanställda och de som vill jobba extra vid sidan av sitt jobb. Responsen har varit stor sedan NU- sjukvården gick ut och annonserade om att de söker extra personal för att stötta upp vården.

– Det är jättekul och vi är så nöjda, säger Annette Nyström st.f. HR-chef på NU-sjukvården.

På fredagsförmiddagen hade över 160 ansökningar kommit in sedan annonsen lades ut för några dagar sedan och det är personer i alla åldersgrupper som visat sitt intresse.

– Vi såg en effekt väldigt snabbt från det att annonsen lades ut. Det här visar att det finns ett genuint intresse för folk att bidra och ställa upp med det man kan, säger Annette Nyström.

Hon berättar att personerna som sökt har vårdbakgrund. Många har redan ett jobb men erbjuder att hoppa in extra vid sidan av deras ordinarie arbete.

Över 160 ansökningar har kommit in till NU-sjukvården på bara några dagar. Det är frivilliga som ansöker om att hoppa in extra. Bild: Stefan Bennhage
Över 160 ansökningar har kommit in till NU-sjukvården på bara några dagar. Det är frivilliga som ansöker om att hoppa in extra. Bild: Stefan Bennhage

Plockas in så fort de har möjlighet

Intervjuerna med de sökande har redan startat och personal som klarar kraven tas in så fort de kan. Då får de en introduktion och blir upplärda. Det är inte tal om någon extra ersättning utan den personalen som tas in går under samma avtal som redan befintlig personal.

När det går så här snabbt, finns det en risk att kraven sänks?

– Absolut inte. Vi har samma krav och gör intervjuer och gör referenstagningar på samma sätt som annars, svarar Annette Nyström.

Vården är pressad i vanliga fall, ser ni att ni kommer kunna använda de här personerna på längre sikt?

– Vi arbetar självklart med att ha en kontinuerlig bemanning och de här personerna som söker kan vara attraktiva för oss även längre fram, säger Annette Nyström.