Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vägen är översvämmad i Västerlanda i höjd med busshållplatsen Groröd Södra.  Bild: Läsarbild
Vägen är översvämmad i Västerlanda i höjd med busshållplatsen Groröd Södra. Bild: Läsarbild

Stora problem med översvämningar i Västsverige

Vattenfyllda hus och översvämmade vägar har varit ett problem på många håll i regionen under lördagen. Lilla Edet är en av kommunerna som drabbats.

Regnvädret som drog in över landet under fredagskvällen har ställt till det på många håll i Västsverige. I hela Västra Götaland har det kommit larm om översvämmade vägar – omkring 30 stycken – och räddningstjänsterna har fått åka ut och pumpa ur vattenfyllda källare.

LÄS MER: Buss körde ned under viadukt – vattnet forsade in

På Närf fick man tidigt på lördagsmorgonen rycka ut för att pumpa ur en vattenfylld källare i Sjuntorp, men i övrigt har det inte kommit några larm från Trollhättan- eller Vänersborgsområdet.

Inte heller vägarna har drabbats i någon större utsträckning. Men i Lilla Edet är det två vägavsnitt där Trafikverket rapporterar att det är översvämningar:

• Väg 2014 från trafikplats norra Lilla Edetmotet till Bliksered i båda riktningarna.

• Väg 625 från Nygård till Skörsbo i båda riktningarna.

Utanför Tvåstadsområdet har väg 2560 i Grästorp, från Ås kyrka till Jönslanna fått stängas av helt på grund av översvämning. Dessutom är ett flertal vägar i Bohuslän översvämmade.

– Vi har problem med höga flöden så vi är på tårna och försöker skicka ut folk. Vi har vägassistans ute på flera ställen för att försöka få undan vattnet, säger Josefine Gröndahl på Trafikverkets pressjour, och uppmanar trafikanter att vara uppmärksamma och hålla avstånd.

Läs också: Stora problem med översvämningar

Det blir fortsatt blött i helgen, även om det inte blir samma mängder som under fredagsdygnet.

– Under dagen och kvällen blir det mer regnskurar, men förmodligen inte lika omfattande och ihållande regn som det varit under natten, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Klass 1-varningen ligger kvar för höga flöden i små vattendrag hela helgen. Det är först framåt måndag det klingar av.