Stora störningar i tågtrafiken – misstänkt olycka

Det har under måndagseftermiddagen varit störningar i tågtrafiken på sträckan mellan Vänersborg och Göteborg.

ANNONS
|

Strax efter klockan 17 på måndagen stoppades tågtrafiken på sträckan mellan Vänersborg och Göteborg. Orsaken uppgavs av Västtrafik vara "obehöriga i spåret". Enligt Sofia Lindahl, vid Trafikverkets pressjour, fanns det uppgifter som pekade mot att det kunde röra sig om en olycka.

– Det är en misstänkt olycka men vi har ingen mer information om vad som hänt.

Enligt polisen stod ett tåg stilla mellan Velanda och Trollhättan dit räddningstjänst och polis kallades.

– Vi är på plats och undersöker området tillsammans med polis och personal från Trafikverket, säger Jonas Ytterberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Enligt Sofia Lindahl på Trafikverket fanns det vid 18-tiden ingen prognos för när tågtrafiken kunde återupptas.

ANNONS

– Vi avvaktar vidare besked från polis och räddningstjänst. I nuläget är det helt stopp i tågtrafiken på sträckan, säger Sofia Lindahl.

Vid 19-tiden meddelade Trafikverket att trafiken åter hade börjat släppas på.

– Räddningstjänst och polis har synat området men har inte hittat något misstänkt. Vi har släppt på trafiken men en handfull tåg på sträckan är ganska kraftigt försenade, säger Sofia Lindahl till TTELA.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS