Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flyg och sjöräddningens helikopter sattes in i sökandet efter en svampplockare som inte kunde ta sig hem under lördagskvällen. Bild: Jenny Johansson
Flyg och sjöräddningens helikopter sattes in i sökandet efter en svampplockare som inte kunde ta sig hem under lördagskvällen. Bild: Jenny Johansson

Stort räddningspådrag efter svampplockare – räddades med helikopter

En svampplockare skadade benet norr om Uddevalla och kunde inte ta sig hem. En stor räddningsinsats påbörjades och efter tre timmar kunde mannen räddas med hjälp av helikopter.

Vid 22-tiden på lördagskvällen fick polisen larm om att en man i 75-årsåldern som varit ute för att plocka svamp hade skadat sig och inte kunde ta sig tillbaka hem från skogen, och en stor räddningsinsats med bland annat polis, räddningstjänst och ambulans inblandade inleddes, vilket P4 Väst var först att berätta.

– Han hade hamnat i en grop och kunde ta sig upp själv men han skadade sitt ben och han kunde inte ta sig därifrån. Han hörde av sig till en vän och vännen larmade polis, berättar Anna Göransson, presstalesperson på polisen.

Detta inträffade i terrängen omkring Äskedraget och Björnkullen på Stadsfjället norr om Uddevalla. Mannen befann sig dock vid en ledningsgata, vilket underlättade sökandet. Polisen letade till fots medan Sjö- och flygräddningen bistod i sökandet från luften med sin helikopter.

– Strax efter ett hittades mannen längs ledningsgatan av helikoptern och vinschades upp. Han hade en skada i ett ben men var annars vid god vigör, säger Anna Göransson.