Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Strömmen tillbaka för nästan alla

21:44 Fem hushåll fortfarande strömlösa, och läget är fortfarande osäkert.

Vid 19-tiden hade i stort sett alla drabbade hushåll fått tillbaka strömmen, meddelar man från Trollhättan Energi.
- Alla i det större området, mellan Koberg och Norra Björke, har fått tillbaka sin ström. Ute i nätet, utspritt geografiskt, finns det fortfarande fem kunder kvar som inte har el. Det är fastigheter som inte är superakut, som sommarstugor, de tar vi i morgon, säger Jennie Cronblad, kommunikationsansvarig på Trollhättan Energi.

Dock är läget osdäkert, med tanke på att det ska blåsa i kväll igen. För även om blåsten blir mildare än Egon, är det flera träd som står vanskligt till och redan är på väg att välta. Fokus kommer nu att ligga på att röja undan dessa.

Vid niotiden på måndagsmorgonen var fortsatt 60 hushåll i Trollhättan utan ström efter stormen Egons härjningar i helgen.
– Vi har kommit ganska lindrigt undan efter stormen i vårt område totalt sätt. Men vi hoppas självklart att samtliga hushåll får tillbaka strömmen så snabbt som möjligt och vi jobbar hårt för det, men det tar lite tid att röja upp i skogen, sa Jennie Cronblad, till TTELA på måndagsmorgonen.

Enligt Trollhättan Energi då skulle troligen 15 hushåll i Strömbäcken få tillbaka strömmen under förmiddagen, men för övriga fanns det ingen prognos. Det gällde bland annat hushåll i Sålebo - Velanda sand. Strax innan klockan 15 var det fortsatt 42 hushåll som saknade ström i området.
- I huvudsak finns de drabbade mellan Norra Björke och Koberg, men det är de som har låg spänning spridda över hela området, säger Cronblad.

- Mellan Norra Björke och Koberg har vi skogsmaskiner ute, och vi ska även ställa ut reservaggregat under dagen. Utöver det jobbar vi löpande i området, men det är tidskrävande just för att det är så spritt.

I vårt område i övrigt fanns det få strömavbrott. Vattenfall hade ungefär 14 hushåll i södra delen av Melleruds kommun som var utan ström.

Vad gäller tågtrafiken verkar även den ha kommit lindrigt undan stormen i TTELA-område. Det var under dagen stopp på linjen Uddevalla-Herrljunga-Borås vilket beror på nedfallna träd mellan Grästorp och Vargön och då ersatte bussar de inställda tågen. Trafiken mellan Uddevalla och Herrljunga kom igång under sena eftermiddagen.