Goeldisapan anmäldes försvunnen från Universeum under onsdagen.
Goeldisapan anmäldes försvunnen från Universeum under onsdagen. Bild: Zaineb Nasir

Stulna apan hittad – på McDonalds

Den exotiska apan som under onsdagen anmäldes försvunnen från Universeum i Göteborg är återfunnen. Vid 23-tiden på kvällen dök den upp vid McDonalds i Frölunda.
– Det är förmodligen den apan som försvann, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS

Under onsdagen anmäldes en Goeldisapa försvunnen från Universeum. Man var då övertygad om att apan stulits och vädjade om hjälp från allmänheten för att hitta den. Vid 23-tiden på onsdagen kom ett glädjande besked – apan är återfunnen.

– Den är inne på McDonalds i Frölunda och hoppar runt, säger Zained Nasir som befann sig på restaurangen.

Hon berättar att hon hade suttit på McDonalds tillsammans med några kompisar ett bra tag när de hörde att folk runt omkring började skratta åt något.

– Alla började kolla omkring sig så märkte vi att det var en apa som satt där helt plötsligt, berättar hon.

ANNONS

"Var liten och gullig"

Även polisen bekräftar att apan är funnen.

– Vi är på plats vid McDonalds med anledning av en upphittad apa. Det är förmodligen den apan som försvann men jag vet inte om de blivit av med fler, sa Peter Nordengard vid polisen, vid 23-tiden.

Även personal från Universeum åkte till platsen. Enligt polisen ska det hela gått odramatiskt till inne på restaurangen.

– Det var nog inte så dramatiskt. Den var ju ganska liten och gullig. Nu är den inne i buren och personal från Universeum har hämtat den, säger Nordengard.

Hoppas på övervakningskameror

Hur apan tagit sig till McDonalds är i nuläget oklart. Polisen kommer att prata med personal och vittnen för att utreda saken.

– Det är ett mysterium som vi försöker reda ut. Vi ska se om det finns övervakningskameror som kan visa något. Det är inte så troligt att den tagit sig dit själv, säger Peter Nordengard.

Enligt polisens uppfattning ska apan mått bra trots omständigheterna.

ANNONS