Svårt att komma fram till polisen på 114 14

På grund av tekniska problem är det på måndagen svårt att komma fram till polisen på telefonnumret 114 14. Enligt polisen gäller problemen i hela Sverige.

ANNONS
|

Vid lunchtid på måndagen uppger polisen att det är störningar vid polisens kontaktcenter. På grund av störningarna kan det vara svårt att komma fram till telefonnumret 114 14.

– Man har kommit i gång med en reservrutin, så det går att komma fram men kanske inte lika snabbt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt Peter Adlersson är felet nationellt och felsökning pågår. Det ska alltså inte vara omöjligt att komma fram på 114 14, men polisen har även andra kontaktvägar.

– Har man akuta problem är det alltid 112 som gäller. Sedan kan man gå in på polisen.se också, om man till exempel behöver göra anmälningar eller tipsa polisen.

ANNONS

Kl 14:30 meddelade polisen att de tekniska problemen är åtgärdade och att det fungerar som normalt igen.

Vad som orsakat problemet framgår ej.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS