Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Svensk kvinna försvunnen från strand på Hawaii

En stort sökpådrag letar efter en ung kvinna, hemmahörande i Fyrbodal, på Hawaii. Kvinnan ska ha försvunnit från en strand. I kvinnans församling har man under lördagen samlats för att be.
– Det är en stor omsorg här, säger pastorn i församlingen.

Enligt vittnen ska kvinnan ha svepts ut av underströmmar i vattnet vid Waimea Bay, en strand som är populär bland surfare. Händelsen inträffade tidigt på fredagskvällen lokal tid.

Kvinnan är hemmahörande i Fyrbodal, och i den församling familjen är medlem i pågår förbön för kvinnan under lördagen.

Flodvåg

– Vi har fått information om att det ska hänt en olycka, där en flodvåg gått in över stranden och ska ha svept med sig den här kvinnan och några andra ungdomar, säger en pastor i församlingen.

Kvinnans vänner kunde ta sig upp ur vattnet men kvinnan saknas fortfarande. Räddningstjänst, polis samt helikopter finns bland de som söker efter kvinnan. Även ett Herculesplan ska ha kopplats in.

Kyrkan har öppet hela dagen och församlingen har regelbunden kontakt med kvinnans familj och erbjuder allt stöd de kan.

– Vi öppnade upp för bön direkt. Vi ber för henne – att hon ska bli återfunnen. Det här är en tuff situation, säger pastorn.

UD undersöker saken

Utrikesdepartementet säger att de i nuläget inte har någon information att lämna angående den försvunna svenskan.

– Vi har tagit del av mediauppgifter om sökinsatsen. Ambassaden i Washington söker mer information, säger Diana Qudhaib vid svenska UD:s pressjour.

– Det vi kan säga i nuläget är att det pågår en sökinsats efter en svensk kvinna, ambassaden i Washington söker efter mer information om händelsen och vi har ständig kontakt med dem och vi kommer att gå ut med uppdateringar om läget så snart vi vet mer, säger Diana Qudhaib, presskommunikatör på Utrikesdepartementet till SVT nyheter.

Enligt lokala medier rapporteras det om förhållandevis kraftig blåst och hällregn på fredagskvällen i sökområdet.

Texten kan komma att uppdateras