Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/70

TÄVLING: Fånga sommaren på bild!

Salta bad, kubbspel vid sommarstugan, bus med hunden på stranden eller ett stilla regn? Eller något helt annat? Visa hur din sommar ser ut i TTELA:s sommarbildstävling!

Utrustade med kameror i våra mobiler fotograferar vi som aldrig förr och många ögonblick hamnar på sociala medier.

Via bildappen Instagram bjuder TTELA in till en sommarbildstävling. Hur är din sommar? Lägg upp din bild och tagga med #ttelasommar2016 mellan den 27 juni och 14 augusti och du är med i tävlingen. (Tänk bara på att din profil måste vara öppen för att vi ska kunna se bilden.) Bilderna du tävlar med är förstås bilder som du själv har tagit!

Vi kommer att publicera ett urval av bilderna här på ttela.se och i papperstidningen. Redaktionen kommer att utse fem favoritbilder som får två biobiljetter vardera. En av vinnarna kommer även att få en trådlös laddare till mobilen märkt med TTELA – perfekt att ha med när man är ute och fotar!

Hur ska man tänka för att få till en riktigt bra bild då? Fotografen Andreas Dahl har råd som hjälper dig att göra ordinära bilder till fantastiska.

– En första och viktig sak är att ställa sig frågan; vad är det jag vill berätta med bilden? Är det en känsla eller situation eller både och?

För fler tips, se faktarutan nedan!