Tågen försenade efter brofel

Järnvägsbron i Trollhättan fastnade i uppfällt läge under tisdagseftermiddagen och under en dryg timme var det helt stopp i tågtrafiken mellan Vänersborg och Trollhättan.

ANNONS
|

Larmet kom vid 15.51 att bron hade fastnat och inga tåg kunde passera. Det påverkar just nu alla avgångar som passerar Trollhättan.

– Ja, där går inga tåg alls just nu. Tågen från Göteborg vänder i Trollhättan och vi håller på att få fram ersättningsbussar mellan Vänersborg och Trollhättan, säger Adam Cekaj, på störningsjouren på Västtrafik.

Ersättningsbussar kommer att gå i skytteltrafik mellan Vänersborg central via Öxnered till Trollhättan station och omvänt. Resenärer hänvisas till att gå in på respektive tågbolags hemsida för att få vidare information om avgångar. Det berör bland annat regionaltågen, men också fjärrtågen till Karlstad och Oslo.

ANNONS

– Vi har reparatörer på plats för att felsöka, men vi vet ännu inte vad som orsakar att den fastnat, säger Alexandra Elias, presskommunikatör på Trafikverket.

– Ambitionen är att så skyndsamt som möjligt få igång trafiken, men jag har ingen prognos när det kan vara klart.

Vid 17.30 kunde Trafikverket meddela att felet var åtgärdat och att tågen rullar igen, dock med vissa fortsatta förseningar under kvällen.

– Trafikledningen förlorade kontakten med bron och det var därför den inte fungerade, säger man på pressjouren på Trafikverket.

ANNONS