Tågen rullar efter tidigare stopp

Det var under onsdagsförmiddagen stopp i tågtrafiken mellan Mellerud och Köpmannebro på grund av kabelbrand. Vid 12.15 rullar viss tågen åter.

ANNONS
|

Det var stopp i tågtrafiken mellan Mellerud och Köpmannebro, skriver Trafikverket på sin hemsida. Detta påverkade tågen på sträckan Göteborg – Karlstad i båda riktningar och vissa tåg ersattes med buss på berörda sträckor. Problemet väntades först vara avhjälpt tidigast klockan 14, men vid klockan 12.15 skrev Trafikverket på sin hemsida att "viss tågtrafik är åter igång".

Branden ska ha börjat under onsdagsmorgonen.

– Det är felavhjälpare på plats och de jobbar alltid jätteintensivt för att få ordning på problemet snabbt, säger Sara Lindström på Trafikverkets presstjänst, vid klockan 11.

Fanny Chass på Västtrafiks störningsjour:

– Alla tåg blir inte helt inställda, men det kan bli inställda delsträckor.

ANNONS

Trafikverket hänvisar berörda resenärer till sitt respektive tågbolag för mer information om sin resa. Fanny Chass uppmanar de som ska resa med Västtrafik att ha koll på appen Reseplaneraren eller Västtrafiks hemsida, där det uppdateras med information om ersättningsbussar och vilka tåg som går.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS