En nedriven kontaktledning ställde till det rejält för tågtrafiken mellan Göteborg och Vänersborg.
En nedriven kontaktledning ställde till det rejält för tågtrafiken mellan Göteborg och Vänersborg. Bild: Stefan Bennhage

Tågkaos efter nedriven kontaktledning

En nedriven kontaktledning ställde till det rejält för tågtrafiken mellan Göteborg och Vänersborg.

ANNONS
|

Under torsdagsmorgonen ställde en nedriven kontaktledning till det rejält för tågtrafiken mellan Göteborg och Vänersborg, då inga tåg kunden köra mellan Lödöse och Öxnered. Den nedrivna kontaktledningen revs ner av ett tåg i Trollhättan.

– Den nedrivna kontaktledningen är längs med spår 3. Det som är klart nu är att spår 1 och 2 trafikeras igen men att man fortsatt jobbar med spår 3. Det spåret är dock aldrig särskilt trafikerat så det går att lägga om den trafiken, sade Västtrafiks störningskoordinator.

Snabbt fick Västtrafik ett antal ersättningsbussar bekräftade, och jobbade för att få fram fler. Under ett par timmar vände tågen från Göteborg i Lödöse och de från Vänersborg i Öxnered.

ANNONS

En resenär TTELA var i kontakt med berättade att tåget på väg mot Göteborg från Vänersborg fick utrymmas och att resenärerna blev hänvisade till en ersättningsbuss.

Strax innan klockan 10 meddelades TTELA att en första prognos för när stoppet ska vara avklarat är satt till klockan 14.00.

Redan strax innan klockan 11 meddelade dock Västtrafik att stoppet var avklarat och att tågen återigen kunde rulla enligt plan. Fortsatt är ett antal av de närmaste tågen inställda varpå resenärer uppmanas att fortsatt att hålla koll i sin reseplanerings-app för information kring sin resa.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS