Takpappspall föll från tak – utredning krävs

En pall med takpapp föll från taket ner till marken på en byggarbetsplats. Nu kräver Arbetsmiljöverket en utredning av det allvarliga tillbudet.

ANNONS

Det hela skedde på en byggarbetsplats i TTELA:s område i januari. Man höll på att lyfta takpapp på pall upp på ett tak med hjälp av en mobilkran. Detta enligt den tillbudsanmälan som byggföretaget i fråga skickat in till Arbetsmiljöverket.

Vid det tredje lyftet när pappen var på väg in över taket reagerar mottagaren på att något ser konstigt ut med "stroppens placering" och hen ska då ha bett kranföraren att sänka pallen. Sekunder senare ska pallen med papp ha fallit först ned på taket – ett fall på cirka tre meter. Därefter fortsatte den ned till markplan, men ingen person ska ha kommit till skada.

ANNONS

Nu kräver Arbetsmiljöverket att företaget för en utredning av händelsen. Man skriver i sitt beslut att det handlar om ett "allvarligt tillbud". Företaget ska nu utreda vilka faktorer som låg bakom händelsen och vilka åtgärder som genomförs för att förhindra att det händer igen. Utredningen ska vara klar i april.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS