Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Takpappspall föll från tak – utredning krävs

En pall med takpapp föll från taket ner till marken på en byggarbetsplats. Nu kräver Arbetsmiljöverket en utredning av det allvarliga tillbudet.

Det hela skedde på en byggarbetsplats i TTELA:s område i januari. Man höll på att lyfta takpapp på pall upp på ett tak med hjälp av en mobilkran. Detta enligt den tillbudsanmälan som byggföretaget i fråga skickat in till Arbetsmiljöverket.

Vid det tredje lyftet när pappen var på väg in över taket reagerar mottagaren på att något ser konstigt ut med "stroppens placering" och hen ska då ha bett kranföraren att sänka pallen. Sekunder senare ska pallen med papp ha fallit först ned på taket – ett fall på cirka tre meter. Därefter fortsatte den ned till markplan, men ingen person ska ha kommit till skada.

Nu kräver Arbetsmiljöverket att företaget för en utredning av händelsen. Man skriver i sitt beslut att det handlar om ett "allvarligt tillbud". Företaget ska nu utreda vilka faktorer som låg bakom händelsen och vilka åtgärder som genomförs för att förhindra att det händer igen. Utredningen ska vara klar i april.