Tonåring gripen för mordförsök på lärare

En pojke i tonåren har anhållits misstänkt för mordförsök på en lärare i Kungälvs kommun, uppger polisen.
– Han har gett sig på en lärare, bland annat med ett tillhygge och sparkar, säger åklagare Frida Hörlinge.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid under onsdagen som händelsen inträffade på ett ungdomshem i Kungälvs kommun.

Då ska en en ungdom misshandlat en lärare, bland annat med ett tillhygge.

– Det går inte att specificera vad är för tillhygge i nuläget. Vi har haft tekniker ute på platsen och behöver stämma av med dem, säger Hannah Sutherland, förundersökningsledare vid polisen i Kungälv.

Läraren, en kvinna i 50-årsåldern, skadades svårt i samband med händelsen och i nuläget beskrivs hennes skadeläge som allvarligt med stabilt.

En tonåring greps i samband med händelsen och anhölls senare av åklagare misstänkt för mordförsök. Den misstänkte tonåringen har medgett det som inträffat i förhör.

ANNONS

Har ni fått en uppfattning om vad som föranleder händelsen?

– Nej, inte än. Vi får avvakta lite med det. Prioritering just nu är att höra målsägaren. Hon kommer att höras under dagen, säger Hannah Sutherland.

Sparkade på läraren

Eftersom det rör sig om en tonåring kommer polisen i nuläget inte lämna ut ytterligare information.

– Med tanke på hans ringa ålder och det är på ett ungdomshem så har åklagaren bestämt att vi kan gå ut med den här informationen men inte mer. Det råder sekretess vad gäller information i ärendet, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Åklagaren Frida Hörlinge är den som leder förundersökningen och den fortsatta utredningen.

– Det är en pojke som är anhållen för försök till mord och han har gett sig på en lärare på det boende han var placerad på, bland annat med ett tillhygge och sparkar, säger hon.

Har pojken erkänt brottet?

– Han har vidgått att det är han som har utfört gärningen.

Barn kan ha sett misshandeln

Det som är nästa steg i utredningsarbetet handlar om att invänta resultat av den tekniska undersökning av brottsplatsen, rättsutlåtande om offret skador, förhör med offret samt förhör med vittnen.

ANNONS

– Sedan ska det givetvis hållas ett kompletterade förhör med misstänkt om motivbild, säger Frida Hörlinge

– Det har givetvis betydelse i slutändan om hur ärendet rubriceras.

Finns det andra barn som blivit vittne till händelsen?

– Jag kan inte svara på vem eller vilka som ha sett eller hört detta. Det finns ju både personal och andra barn som vistas och bor på det här boendet.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS