ELD LÅGA ELDSLÅGOR ELDSLÅGA BRAND ELDSVÅDA BRINNER BRASA PUBL 971103 980218 980304 980912 980913
ELD LÅGA ELDSLÅGOR ELDSLÅGA BRAND ELDSVÅDA BRINNER BRASA PUBL 971103 980218 980304 980912 980913 Bild: Per Wahlberg

Totalt grillförbud i Västra Götaland kvarstår

Grillförbudet kvarstår i Västra Götaland. I flera län har förbudet hävts i den utsträckningen att man åter igen får tända grillen på egen tomt, något som alltså fortfarande inte är tillåtet i Västra Götaland.

ANNONS

På flera håll har länsstyrelsen nu hävt det totala grillförbudet. I bland annat Stockholm, Kalmar, Sörmland och Gävleborgs län får man nu starta grillen på egen tomt. Däremot är det fortfarande förbjudet att grilla på offentliga platser och iordningställda grillplatser. I Västra Götaland kvarstår däremot förbudet, något som Göteborg Direkt var först att rapportera om.

– Att släppa det för en dag eller två vore ohållbart, både för oss och för allmänheten. Det blir för jobbigt att hålla reda på. Vi vill ha en varaktighet. Som det ser ut nu tror jag inte att vi kommer ändra något innan helgen. Men det är farligt att säga. Vi kanske får ett jätteskyfall. Vädret är opålitligt, säger Eija Suhonen, säkerhetskonsulent på länsstyrelsen Västra Götaland till Göteborg Direkt.

ANNONS

Att länsstyrelsen kunnat lätta på förbudet i de östra delarna av landet beror på nederbörden.

– I de östra länen har det regnat mer. I Västra Götaland måste det komma väsentliga mängder regn innan vi kan lätta på förbudet, i nuläget är det alldeles för torrt, säger Karin Ladberg, kommunikationsstrateg på länsstyrelsen Västra Götaland.

Ett totalt grill- och eldningsförbud råder i Västra Götaland sedan 25 juli.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS