Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/32

Trafikkaos och inställda avgångar när snöovädret drar in

Det kraftiga snöfallet som har dragit in över Västsverige ställer till det på flera håll i trafiken. Såväl bilister som kollektivtrafikresenärer drabbas. Inom Bokenäsområdet har flera skolbussar dragits in.

Stora snömängder föll över Bohuslän och Västsverige under tisdagsmorgonen och ställde till det i trafiken. En av de som var ute i vädret var Henrik Bolin som skottade fram bilarna till Centrala Trafikskolan.

Totalt är det sex bilar som ska grävas fram varje morgon när det snöar, berättar han.

– Det är bra motion av att skotta fram dem, det gör så att man vaknar till på morgonen, säger Henrik Bolin. Jag tycker att snön är fin, men den behöver inte vara på vägen.

Morgontrafiken påverkades på flera håll. På E6 mellan Stenungsund och Ödsmål ska en lastbil ha blivit stående efter någon form av olycka, vilket påverkade trafiken i norrgående riktning. Och på E6 i Ljungskile parkerade flera bilförare sina bilar på motorvägen på grund av det intensiva snöandet under morgonkvisten, uppger P4 Väst.

Enligt Radions trafikredaktion har trafikläget varit mycket besvärligt på flera ställen, bland annat på väg 162 i Brastad där det ska ha kommit över 20 centimeter snö och på E6 norr om Uddevalla, vid Hogstorpsmotet, ska en plogbil ha kört i diket. På 44:an genom Uddevalla ska det efter Ramserödsmotet stå en lastbil som inte kommer upp för backen i riktning mot Trollhättan.

Vid 10.30 har en lastbil fått stopp på E6 vid Rabbalshedemotet i Tanums kommun. Händelsen påverkar trafiken i södergående riktning, meddelar Trafikverket. En preliminär prognos är att situationen ska vara uppklarad runt 12.00.

Det har dock inte kommit några larm om allvarligare olyckor som har krävt räddningstjänst eller ambulans.

Under förmiddagen meddelade Uddevalla kommun att väglaget inom Bokenäsområdet är såpass drabbat att flera skolbusslinjer har fått ställa in trafikeringen. Det gäller linje 923, 903 och 902. Mer information finns på kommunens hemsida.

Från Trafikverkets Trafikledningscentral i Göteborg uppger man att det är störningar på flera håll längs västkusten och man befarar att det kommer att bli värre under dagen.

SMHI har gått ut med en gul varning för snö över stora delar av västra Sverige under tisdagen.

Även kollektivtrafiken har drabbats med flera inställda avgångar, framförallt i Göteborgsområdet, vilket drabbar pendlare som ska norrut till Bohuslän.

– Linjerna får inte fäste på vissa sträckor. Men vi har inga stopp på tågen. Det har varit lite fordonsfel nu på morgonen, men inget med vädret än, säger Paula Reyes på Västtrafiks störningsjour.

– Vi uppmanar alla resenärer att ge sig ut i god tid och verkligen hålla sig uppdaterade i appen och på hemsidan, fortsätter hon.