Två personer inom hemtjänsten i Uddevalla har smittats av virusmutationen från Storbritannien.
Två personer inom hemtjänsten i Uddevalla har smittats av virusmutationen från Storbritannien. Bild: Christian Möller

Två fall av muterade viruset i Uddevalla

Två fall av den muterade varianten av covid-19 från Storbritannien har upptäckts inom hemtjänsten i Uddevalla, rapporterade P4 Väst på tisdagseftermiddagen. Men fallen upptäcktes redan för flera veckor sedan, och inga nya har konstaterats sedan dess. Det säger Uddevallas socialchef Roger Granat till Bohusläningen.

ANNONS
|

– Det var för några veckor sedan under storhelgerna som vi hade enstaka fall, och den smittspårning som gjorts ledde till en resenär från Storbritannien, säger socialchefen.

Han berättar vidare att inga nya fall av det muterade viruset upptäckts sedan dess, och att man jobbar med samma smittskyddsrutiner som tidigare.

– Internt hos oss har vi inte haft några nya fall.

De två smittade var enligt Roger Granat en anställd och en brukare inom hemtjänsten.

Totalt har ett 40-tal fall av den befarat mer smittsamma mutationen av viruset upptäckts i Sverige. Enligt experter och myndigheter påverkar dock inte mutationen vaccinationers effektivitet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS