Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Två gripna efter storbråk på restaurang

Två män har gripits efter ett större bråk på en restaurang i centrala Uddevalla under söndagsnatten. En av de gripna ska efter bråket ha försökt sno pistol av polisen och han misstänks nu för blåljussabotage.

ANNONS
|

Vid klockan ett på söndagsnatten larmades polisen till en restaurang i centrala Uddevalla, med anledning ett pågående storbråk.

– Enligt de initiala uppgifterna hade ett tiotal personer hamnat i slagsmål av okänd anledning, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg på söndagsmorgonen.

När polisen kom till platsen var två personer belagda med handbojor utanför restaurangen.

– Ordningsvakter gjorde ett jättebra jobb på plats, men de hamnade i underläge och larmade om hjälp, berättar Fuxborg.

Försökte sno pistol av polis

Två män i 20-årsåldern greps på plats av polis, en är misstänkt för våld och hot mot tjänsteman och den andra mannen är misstänkt för blåljussabotage.

ANNONS

– Mannen som misstänks för blåljussabotage försökte först ta tjänstevapnet från en av poliserna och därefter även batongen, men misslyckades.

Ytterligare en man blev omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

Det finns inga uppgifter om skadeläget.

Vad som föranledde bråk är i nuläget oklart. De misstänkta männen kommer att höras av polisen under dagen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS