Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Två kvinnor släppta på fri fot efter skottlossningen i Uddevalla

Sex personer misstänks för mordförsök efter en skottlossning i Uddevalla på söndagskvällen. Efter förhör har nu två av dem släppts på fri fot.

Det var strax efter klockan 22 på söndagskvällen som en man i 40-årsåldern under oklara omständigheter sköts inomhus på Jarlsgatan i Uddevalla. Mannens liv kunde räddas efter att han förts till Näl.

I samband med händelsen grep polisen sex personer som under måndagen och stora delar av tisdagen samtliga satt anhållna misstänkta för mordförsök. Nu har två av dem släppts på fri fot, berättar Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, vid 20-tiden på tisdagskvällen.

– Det är två kvinnor som har lämnat uppgifter i förhör som gått att kontrollera, så att man kan tro på vad de berättat.

Är de fortfarande misstänkta?

– Rent formellt så är de det.

En kvinna och tre män sitter enligt Sten-Rune Timmersjö fortsatt anhållna.

– Vi ska prata ihop oss med åklagaren i morgon och få ett beslut om eventuell häktning.

Motivet oklart

De sex personer som greps som misstänkta efter skjutningen är tre män och tre kvinnor i åldrarna 18 till 40 år. Exakt vad personerna har för relation till varandra är ännu inte kartlagt. Det finns inte heller några uppgifter om vad för typ av motiv som kan ha legat bakom skottlossningen.

Den man som sköts vårdas fortfarande på Näl, och har enligt Sten-Rune Timmersjö ännu inte orkat låta sig förhöras av polisen.

– Vi har lyckats höra honom väldigt lite, under måndagskvällen. Det var inte mer än två meningar, han orkade inte prata så mycket. Det är osäkert om vi kan få till ett riktigt förhör under den här veckan.

Har ni vapnet?

– Det är inget som jag kommer berätta nu, säger Sten-Rune Timmersjö.

Polisen har inte heller velat svara på vad för slags vapen det är som misstänks ha använts vid skottlossningen.