Två attacker mot polis i Västsverige i helgen: ”Hade ett stort järnrör”

Flera poliser har blivit attackerade vid ingripande i Västsverige under helgen. En polis i Göteborg har fått åka till sjukhus efter att ha blivit biten av en man på Lindholmen och i Dals-Ed har en man gått till attack med järnrör.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 18 på lördagskvällen som en polispatrull skulle göra ett ingripande vid Lindholmsallén.

– Det är en man i 25-årsåldern som ska omhändertas av någon anledning jag inte känner till, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

– Om någon ska omhändertas kan det till exempel vara för fylla stört eller stört ordningen, men nu blev den här mannen gripen istället.

Detta eftersom mannen bitit en av poliserna i handen när de försöker ta hand om honom.

– Det blir tumult uppstår och poliserna får använda pepparsprej och handfängsel för att lugna ner honom, säger Adlersson.

ANNONS

Den gripne är nu bland annat misstänkt för våld mot tjänsteman och den senaste uppgiften till Adlersson var att mannen var i polisförvar.

Hur gick det med din kollega?

– Han mådde efter omständigheterna bra, men har åkt till sjukhus för kontroll.

Gick till attack med järnrör

Senare under natten, vid midnatt i Dals-Ed, får polis larm om att en man ligger i ett dike längs länsväg 166 i Rölanda.

– Det var förbipasserande som såg honom och var oroliga att för att han låg där skadad. De ringde därför i all välmening, säger Adlersson.

När polisen kommer fram till platsen ska det visa sig att mannen har ett järnrör med sig och genast börjar slå på polisbilen.

– Ett stort järnrör och han går direkt till attack samtidigt som poliserna är kvar i bilen. De är rädda att han ska slå in i rutorna men lyckas komma ur och säkra mannen.

Ingen polis kom till skada vid tillfället, men bilen har enligt uppgift till Adlersson rejäla plåtskador. Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks för blåljussabotage samt försök till grovt våld mot tjänsteman.

Han befinner sig just nu i polisens förvar i Trollhättan och har inte kunnat höras om händelsen hittills eftersom han varit för berusad.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS