Två personer döda i tågolycka – blev påkörda vid övergång

En tågolycka inträffade under lördagskvällen på Hisingen. Två personer hade blivit påkörda av tåget. Under natten kom beskedet att deras liv inte gått att rädda. – Tåget kom i full fart, och man ser två personer på spåret. Och sedan är det försent, säger Johan Josarp vid polisen till TT.

ANNONS

De två omkomna är en man och en kvinna i 40-årsåldern, och deras anhöriga är underrättade om dödsolyckan.

Det var strax efter klockan åtta som larmet om olyckan kom till SOS Alarm. Enligt de första uppgifterna som deras operatörer fått från tågtrafikledningen hade en person blivit påkörd av tåget söder om Kungälv.

Initialt rapporterade SOS Alarm om att olyckan skett vid Ytterby station i Kungälvs kommun, men detta visade sig senare inte stämma. Senare visade det sig att händelsen ägt rum kring Säve på Hisingen.

– Det är en obevakad övergång, sade Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS

Senare under kvällen uppgav polisen att det var två personer som blivit påkörda.

– Det är fyra stycken ambulanser plus helikoptern som är på plats, uppgav Ola Nilsson, tjänstgörande teamledare på SOS Alarm.

Flera ambulanser, ambulanshelikopter, räddningstjänst och polis kallades till platsen och flera tåg fick ställas in under blåljuspersonalens arbete. Vid midnatt hade tågtrafiken återupptagits. Skadeläget för de inblandade var då oklart. Beskedet om att de båda personerna hade dött till följd av olyckan kom vid 3.30-tiden under natten till söndagen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS