Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson om situationen på Kronogården

På måndagen drog partiledaren Ulf Kristersson och vice partiledare Elisabeth Svantesson igång valturnén. Deras första stopp var Trollhättan där de bland annat pratade med poliser och besökte Kronogården.

Den 11 september 2022 är det val i Sverige. Det är mindre än ett år och nu börjar politikerna den långa valperioden. När moderattopparna Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson gör sitt första stopp på valturnén så är det Trollhättan de valt som första stopp.

– Idag har vi varit här i Trollhättan för att besöka polisen i staden och åka ut till Kronogården. Vi ser en oroväckande utveckling på många ställen i Sverige när det gäller brottslighet och trygghet, bland annat på Kronogården som nu klassas som ett riskområde, säger Ulf Kristersson.

S har inte vänt varje sten

Under besöket pratade de bland annat med poliser och fick ta del av material de hade filmat med sina kroppskameror.

– Det var två kvinnliga poliser som skulle hantera på en störande grupp, det var hemskt att se. Det var så mycket vidriga saker de skrek, ”hora” var det snällaste. Magdalena Andersson och Socialdemokraterna påstår att de kommer vända varje sten för att bekämpa de kriminella men de har inte gjort det, säger Ulf Kristersson.

Vad vill ni göra för att lösa den här situationen som ni inte tycker att regeringen gör?

– Vi har lagt fram flera förslag för att kunna garantera trygghet i hela Sverige, och många av dessa stämde väl överens med de raka besked vi fått idag från polisen i Trollhättan. Vi vill att socialtjänsten ska ha större möjligheter att omhänderta de barn som annars finns i brottsliga miljöer och som utnyttjas av gängkriminella. Vi vill höja lönerna för polisen genom att satsa mer pengar än socialdemokraterna för att hålla kvar poliser i yrket och vi vill införa betald utbildning för poliser för att få fler sökande till högskolorna, säger Elisabeth Svantesson.

Mycket känns igen

Efter att ha besökt Kronogården och pratat med poliser så säger Ulf Kristersson att det tyvärr är mycket han känner igen från andra utsatta områden.

– Vad som händer på Kronogården är vad som händer på många platser i Sverige. De brottsliga blir yngre och utnyttjas av äldre kriminella, de har stenkoll på vilka brott de yngre ska begå för att slippa straff, säger Ulf Kristersson.

LÄS MER: Kronogården räknas nu som riskområde