Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Foto: Michael Lundin
Bild: Foto: Michael Lundin

Unik art funnen i Bohuslän

En unik snäcka har hittats i svenskt vatten vid Segelskären i Bohuslän. Det var dykaren Michael Lundin från Tanum som gjorde upptäckten utanför Segelskären.
– Man är ju lite av en snäcknörd, säger han.

Svenskt vatten har fått sig en ny bekantskap i form av snäckan Simnia Hiscocki. Det var i mitten av juni som snäckfantasten och rutinerade dykaren Michael Lundin från Tanum gjorde upptäckten.

– Man är ju lite av en snäcknörd och har varit runt om i världen på olika sammankomster för att titta på olika arter. Den här snäckan fann jag på en röd hornkorall utanför Segelskären och ens ögon har ju sett en del arter men denna hade jag inte sett i svenskt vatten tidigare, säger Michael Lundin.

Michael Lundin är erfaren inom sammanhanget. Enligt honom själv är han en av de som dykt mest i svenskt vatten och har för vana att finna nya arter.

– Först och främst är jag väl en dykare som dyker, en förutsättning för upptäckterna är att man kommer ner under vatten. Sedan när man dyker i vatten som inte så många andra utforskat är det lätt att man kommer på lite nya arter, säger Michael Lundin.

Efter att upptäckten fördes snäckan till snäckforskaren Fredrik Pleijel för vidare undersökning. Där kunde det konstateras att det just rörde sig om en snäcka av arten Simnia Hiscocki.