Utredaren fick arbetsplats inslagen i presentpapper

Kenny Adersjö, utredare hos polisen i nordost, inledde tisdagen med att ta sig an ett grovt rån och ett olaga frihetsberövande. Fast först fick han packa upp datorn, skärmen, telefonen och tangentbordet, som två kollegor slagit in i presentpapper.
– Han måste ha varit snäll inför jul? Vi kände i alla fall att han var värd lite paket, säger en av förövarna.

ANNONS
LocationGöteborg||

I går fick utredaren Kenny Adersjö inleda sin arbetsdag med att öppna paket. Inte för att han tjuvstartat julen, utan för att två kollegor slagit in i princip samtliga prylar på hans kontor. Tilltaget uppmärksammades först av SVT Väst.

Ljudet av papper som revs bort ackompanjerades av fniss från andra sidan korridoren där kollegorna har sitt rum.

– Vi jobbar ganska tätt ihop och brukar slänga käft och skoja i allt elände som är. Med alla brott och utsattheten måste man ha lite ljusglimtar ibland också, säger Kenny Adersjö.

Skrivbordet fortfarande ouppackat

Hans kollegor gick onekligen grundligt tillväga. Utöver dator, skärm, telefon och tangentbord slog de även in block, post it-lappar, pennor, högtalare, hörlurar, USB-minnen och en kalender. Även kaffebryggaren, kaffet och koppar – rena liksom smutsiga – omvandlades till julpaket. Elefantörat på skrivbordet klarade sig, men inte dess kruka.

ANNONS

När vi pratas vid är bland annat själva skrivbordet fortfarande inslaget, samt några pennor och ett foto på Kenny Adersjös familj.

– Jag har jouren på julafton och juldagen så jag kanske kan öppna det då, säger han.

Presentförövarna är polisassistenterna Michaela och Lina, som inte vill medverka med efternamn. De har jobbat med Kenny Adersjö i snart ett år. Inslagningen tog cirka två timmar och Michaela bedyrar att det skedde utanför arbetstid.

Varför ville ni spendera ledighet på detta?

– Det är en bra fråga, säger Michaela och skrattar.

– Det var faktiskt inte så jobbigt, och vi hade roligt under tiden också.

Chokladkalender med enhörning

Varför just Kenny?

– Han måste ha varit snäll inför jul? Vi kände i alla fall att han var värd lite paket, säger Michaela.

Vad tänker du om att påfundet resulterat i samtal från journalister?

– Det var lite otippat faktiskt. Det var ju inte riktigt tanken när vi slog in paket, säger Michaela och skrattar igen.

Utöver kontorsmaterial fanns också en riktig present bland paketen, närmare bestämt en chokladkalender med en bild på en enhörning.

Har du nån särskild relation till enhörningar?

– Nej. Förrän nu då, säger Kenny Adersjö.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS