Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det väntas hårda vindar både på västkusten och på Vänern under fredagen. Bild: Olof Ohlsson
Det väntas hårda vindar både på västkusten och på Vänern under fredagen. Bild: Olof Ohlsson

Vädervarningen: Kuling på Vänern

Mycket hårda vindbyar väntas under natten mellan torsdag och fredag. SMHI har utfärdat en klass 1-varning i Bohuslän och på Vänern kan det blåsa kuling.

Under natten förväntas vindbyarna nå en styrka från 21 m/s upp till 23 m/s på Västkusten.

TTELA:s kommuner berörs inte av denna varning, men på Vänern har man utfärdat en klass 1-varning för kuling från natt mot fredag. Det väntas blåsa runt 15 meter på sekund syd eller sydväst, vilket sedan avtar mot fredagskvällen.

I och med blåsten kan det vara farligt för fritidsbåtar och små yrkesfartyg på Vänern.

Hårda vindar på kusten

Längs kusten är en klass 1-varning för mycket hårda vindar utfärdad. För den som kommer befinna sig längs kusten så finns inga varningar utfärdade för att vistas utomhus, men vid så höga vindsstyrkor finns det risk att grenar och enstaka träd knäcks.

– Det kan bli lite kämpigt om du ska ut på promenad. Ta på dig regnrocken, för paraplyet kommer inte hjälpa. Och ska du ut och ta bilder på vågor som slår mot land, tänk på att hålla i dig, säger Angelica Lundberg, meteorolog på SMHI.

Dessutom ger Angelica Lundberg ett varningens finger till alla som kanske redan hunnit montera ihop sina studsmattor längs kusten.

– Om man fick vårkänslor i påsk och tog fram studsmattan kan det vara bra att fästa den ordentligt. Byvindarna kan ju hugga tag i saker.