Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery / TT

Växelfel vid Göteborg Central – flera avgångar inställda

Ett växelfel ska ha inträffat strax utanför Centralstationen i Göteborg. Något som gör att flera spår in till centralen inte går att använda. Enligt trafikverket ska flera tåglinjer därför vara försenade eller inställda.

ANNONS
|

Ett växelfel har inträffat vid Göteborgs centralstation. Felet, som inträffade runt 18-tiden, ska innebära att spår 9 till 15 inte går att använda i nuläget.

– Vi har personal på plats som felsöker just nu, men vi vet ännu inte vad det är som orsakat felet, säger Sara Lindström, presstalesperson vid Trafikverket.

Oklar prognos

Främst är det trafiken som går mellan Göteborg och Malmö, Kungsbacka, Vänersborg och Uddevalla som drabbas. En del avgångar kommer att ställas in under kvällen, men framförallt kommer det att röra sig om tågförseningar.

Det finns ingen prognos över när felet kan vara avhjälpt.

– Men för att se exakt vad som gäller så får jag hänvisa till respektive tågbolag, säger Sara Lindström.

ANNONS

Flera pendeltåg drabbas

Vid Västtrafiks störningstjänst kan man bekräfta att pendeltågen till Älvängen, Vänersborg och till Kungsbacka drabbas av växelfelet.

– I vissa fall får vi hänvisa till nästa avgång och i andra fall har vi satt in ersättningstrafik. Men vill man veta mer exakt får man gå in på vår hemsida för att se vad som gäller med just din avgång, säger Tina Zarej vid Vässtrafiks störningstjänst.

ANNONS