Polis fick ingripa för att avbryta ett större bråk på torget i Vänersborg under söndagsnatten. Arkivbild.
Polis fick ingripa för att avbryta ett större bråk på torget i Vänersborg under söndagsnatten. Arkivbild. Bild: Kent Eng

Våldsamt storslagsmål i Vänersborg: "Urartat helt"

Över 20 personer deltog i ett våldsamt slagsmål på torget i Vänersborg under natten mot söndag. Både knogjärn, knivar och bälten ska ha använts. Flera personer är skadade och en bil har blivit sönderslagen.
– Det var fullt slagsmål på torget. Det har urartat helt, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

Polisen larmades till torget i Vänersborg vid 01.30-tiden natten mot söndag. Då pågick ett våldsamt storslagsmål och situationen var utom kontroll.

– Det började med ett mindre tjafs mellan några personer vid fontänen på torget. Ett 20-tal personer ska då ha kommit springandes från en krog och börjat slåss med tillhyggen. Det ska ha använts både knogjärn, bälte och kniv, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen region väst.

Försökte gå emellan – fick smäll på käften

Krogvakter ska ha försökt avstyra bråket utan att lyckas. Flera personer har ringt polisen och flera ska också ha skadats.

– En skadad ska ha blivit ivägburen till en bil och blivit ivägkörd. En kille ringde och sa att han blivit slagen i huvudet, mot njuren och mot revbenen och man tillkallade ambulans och en tjej ska ha fått foten uppskuren av en kastad flaska, säger Thomas Fuxborg och fortsätter:

ANNONS

– En annan inringare uppger att hon ska ha försökt gå emellan, då fick hon en smäll på käften och fick köras till sjukhus.

Förutom flera personskador så blev en bil sönderslagen under slagsmålet. När polis kom till platsen ska man till slut ha fått kontroll över situationen.

– Det lugnade ner sig när polisen kom, säger Thomas Fuxborg.

Oklart vem som gjort vad

Fyra anmälningar om misshandel och en anmälan om skadegörelse, gällande den sönderslagna bilen, har upprättats.

Vilka som är misstänkta respektive brottsoffer är i nuläget oklart.

– Det är inte riktigt klarlagt vem som är målsägare och vem som är gärningsman, säger Thomas Fuxborg.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS