Sandning av gångbanor mot halka.
Sandning av gångbanor mot halka. Bild: Jari Välitalo

Varning för blixthalka på E45

Trafikverket varnar för blixthalka på bland annat E45 mellan Mellerud och Åmål. Personal är på väg ut för att åtgärda problemen.

ANNONS
|

Väglaget beskrivs som mycket besvärligt under måndagsförmiddagen med is och våt vägbana.

– Bilister behöver såklart vara uppmärksamma på väglaget och tänka på att sänka farten och hålla ordentliga avstånd, säger Eva Rehnström, presskommunikatör på Trafikverket.

Det är även isiga och våta vägbanor på andra vägar i TTELA:s bevakningsområde; på sträckorna Frändefors–Färgelanda, Färgelanda-Bäckefors och Mellerud-Ed.

– Vi följer väderutvecklingen och agerar utefter det. Våra entreprenörer är ju ute på vägarna med sina bilar och vi har tusentals mätstationer i hela landet, säger Eva Rehnström.

På väg 172 mellan Bäckefors och Högsäter har tre personbilar kört av under morgonen och behöver bärgas enligt P4 Väst och en lastbil har kört i diket på E45 norr om Ånimskog enligt Sveriges radios trafikredaktion.

ANNONS

Varningen gäller till en början fram till klockan 12 på måndagen enligt Trafikverket.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS