Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Frost. Det var riktigt halt under tisdagsmorgonen och halkan kommer fortsätta ett tag till.

Varning för halka i området

Under tisdagsmorgonen var det ordentligt halt på vägarna i Trestadsområdet – med flera halkolyckor i regionen som följd. – Vi har haft kraftig frostbildning under natten och det ser ut att fortsätta, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Den första riktiga frosthalkan slog till natten till tisdagen då temperaturen kröp ner till ett par minusgrader.

– Egentligen började det redan under måndagskvällen och blev värre vid midnatt. Frosthalka kan vara förrädisk eftersom man inte alltid kan se den och den kan komma fläckvis. Många har inte heller hunnit sätta på vinterdäcken, säger Erik Rindeskär.

En trafikolycka inträffade strax innan Stålbron i Vargön tidigt på tisdagsmorgonen och enligt poliser på plats har det varit några halkolyckor i trestadsområdet under morgontimmarna.

– Det är störst risk för frosthalka vid broar och vattendrag där det är som mest fukt. Vid större vägnät kör vi bort frosten men vid mindre vägar kan den ligga kvar längre. Man ska absolut köra försiktigt även under dagen, säger Erik Rindeskär.

Kommande natt mot onsdag ser det ut att bli samma temperatur med minusgrader och frosthalka.

– Det ser ut att bli ordentlig frostbildning även kommande natt vilket gör att det blir fortsatt halt och förrädiskt på vägarna. Sedan under torsdag och fredag drar det in mildare luft men det beror helt på hur mycket moln det blir. Mer moln ju mildare väder, klart väder desto kallare, säger Erik Rindeskär.