På fredagen var vägen mellan Upphärad och Åsaka åter öppen för trafik enligt Trafikverket.
På fredagen var vägen mellan Upphärad och Åsaka åter öppen för trafik enligt Trafikverket.

Varningsnivån för regnet nedgraderas

Det väntas fortsatt regn i helgen, men den värsta översvämningsrisken tycks vara över.

ANNONS
|

Under onsdagseftermiddagen gick SMHI ut med varningar i västra Sverige, och utfärdade en klass 2-varning för höga flöden söder om Vänern, varningen låg kvar på fredag förmiddag men sänktes vid lunchtid till en klass 1-varning. På sin hemsida skrev SMHI att flödena i vattendragen minskar kraftigt, men att det lokalt fortfarande kan förekomma flöden som tangerar en klass 2-varning.

Väg 2018 mellan Upphärad och Åsaka är nu åter öppen för trafik, efter att ha varit avstängd sen onsdag förmiddag på grund av översvämningar. Men då vägen kan vara underminerad av vattnet kommer skoltrafiken att gå en alternativ väg för att nå Upphärad och Sjuntorp, skriver Trollhättans kommun på sin hemsida. Det går i dagsläget inte att säga hur länge denna alternativa linjesträckning kommer att vara aktuell.

ANNONS

Prognosen för helgen ser fortfarande ut att präglas av molnighet och regnskurar enligt väderföretaget Foreca.

– På lördag kommer det att regna framförallt under dagen, och på söndag och måndag har vi ytterligare regn på gång, säger Ian Engblom, meteorolog på Foreca.

Totalt kommer det att falla runt 5-10 millimeter regn på både lördag och söndag, men det kan vara stora skillnader lokalt.

– Det är mycket regn men det handlar inte om några katastrofmängder. Det mesta ska vara över vad gäller vattensamlingar och översvämningar.

ANNONS