Vilken asiatisk buffé blir bäst i test?

Var känns maten mest genuin? Var får man mest får pengarna? Ingår mjukglass? TTELA genomför lunchkollen special med målet att ta reda på vilken som är den bästa thaibuffén i vårt utgivningsområde.

ANNONS
|

I TTELA:s område finns minst tolv lunchrestauranger med vad vi lite slarvig brukar benämna som thaibuffé. Kanske hittar vi fler under resans gång. För alla ska testas, från Lilla Edet i söder till Mellerud i norr. Somliga har rent thailändsk inriktning, medan andra innehåller mer klassisk kinamat och några blandar rätter av olika asiatiska ursprung med svenska klassiker.

Däremot har vi inte, den här gången, tagit med indiska restauranger. De skiljer sig smakmässigt för mycket från de övriga asiatiska. Vi äter buffén på alla ställen, inga a la carte-rätter. Och vi gör vårt bästa för att testa allt som erbjuds, från sushi till förrätt till mjukglassen till efterrätt.

ANNONS

Vi betygsätter efter tre betygskriterier: mat, utbud och prisvärdhet. Andra aspekter som renlighet, atmosfär och personalens hjälpsamhet tas också med i recensionen – särskilt då det sticker ut åt ena eller andra hållet, men räknas inte in i betyget.

Första delen av lunchkollen special publiceras inom kort. Därefter kommer en ny artikel om varje restaurangbesök innan vi slutligen avgör vilken som blivit området bästa asiatiska buffé.

LÄS MER:Fräsch och prisvärd buffé i mindre fräscha lokaler

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS