Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare på TTELA
Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare på TTELA Bild: Stefan Bennhage

Vilken dag kan vara viktigare än mors dag?

Finns det någon dag på hela året som är viktigare än mors dag? Eller fars dag? En specifik dag då vi lyfter fram insatser, som sällan annars hyllas och som så lätt tas för givna. Ja, faktiskt!

ANNONS

Söndag 3 maj är det pressfrihetens dag, som jag tycker är årets viktigaste dag då vi alla bör hylla och värna yttrande- och pressfriheten – oavsett om du är TTELA-prenumerant, lyssnar på lokalradion, tittar på TV4 Nyheterna eller läser New York Times på sajten.

Dagen, som 1993 utropades av FN till världsdagen för pressfrihet, ska påminna oss alla om en mänsklig rättighet och frihet, som inte kan tas för given.

Dagen ska påminna världens makthavare, både folkvalda och diktatorer, om skyldigheten att upprätthålla yttrandefriheten.

LÄS MER:Vill bryta segregationen med debatt

LÄS MER:TTELA Dokumentär: Kronanattacken

LÄS MER:Exklusiv konsert från N3

Viktigare än någonsin

I dessa orostider med en brinnande världspandemi är yttrandefriheten med det fria ordets möjligheter och ansvar viktigare än någonsin! TTELA och medier världen över uppdaterar nyhetsläget dygnet runt för att bidra med fakta så att vi alla kan vara uppdaterade och informerade – för att förstå vad som händer och för att kunna fatta beslut om hur vi ska agera.

ANNONS

Vi på TTELA berättar och granskar vad som händer lokalt, men vi bevakar också övriga landet och jorden runt. Och vi ger stort utrymme för den lokala åsiktsdebatten. Vi gör och ger helt enkelt det som ingen annan redaktion ger i Vänersborg, Trollhättan, Lilla Edet och Mellerud!

LÄS MER:Störst andel coronasmittade i Vänersborg

LÄS MER:De sluter upp för att 3D-skriva visir åt sjukvården

LÄS MER:Tillsammans ute över en kopp på "Café Corona"

Blev hotade av maskerade män

I Sverige hamnar inte journalister i fängelse för kritiska frågor till beslutsfattare, som i vissa länder. Men många svenska journalister utsätts fortfarande för hot och hat, framför allt via nätet.

TTELA har länge varit förskonade från detta, men sent i höstas utsattes två av våra medarbetare på uppdrag i Trollhättan för hot av två maskerade män, som ville bestämma vilka som skulle få vara på just det offentliga torget.

Våra reportrar fick under hot veta att de var oönskade, vilket så klart är helt oacceptabelt att som journalist hotas när man gör sitt jobb!

Måste värnas och vårdas

Pressfriheten är självklar för många, men den måste värnas och vårdas – inte bara av oss inom media och när det är valår. Alla gagnas av den, oavsett vilka åsikter du än har. För det är just det som är poängen med yttrande- och pressfrihet; att olika åsikter ska kunna uttryckas fritt och ansvarsfullt samt att händelser och beslut ska kunna granskas – utifrån kontroll av en ansvarig utgivare och med redaktioner, som följer svenska pressetiska regler!

ANNONS

Riktig journalistik gör skillnad!

LÄS MER:Anna, 25, berättar: Därför tar jag kokain

LÄS MER: "Kokain på fler än hälften av krogarna i området"

LÄS MER:Kokainet letar sig ner i åldrarna

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS