Villa fick vatten i källaren – men i övrigt lugn natt

En villa fick in vatten i källaren natten mot fredag. I övrigt har det varit lugnt på väderrelaterade händelser i TTELA-land.
– Det är kustkommunerna som har fått natten, säger Mikael Svantesson.

ANNONS
|

Vädret har ställt till det i Västra Götaland även i natt.

Vid klockan 03.50 larmades räddningstjänsten till en villa i Sjuntorp utanför Trollhättan. En villa hade fått in vatten i källaren och man kunde inte ta hand om allt själv.

Räddningstjänsten larmades ut och pumpade vatten ur källaren. Enligt SOS Alarm var man klara med arbetet vid klockan 05.40.

– Vi har haft styrkan från Sjuntorp där, men de är klara nu. Orsaken har jag inte klart för mig, men det är väl väderrelaterat, säger Mikael Svantesson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Hur mycket vatten det rörde sig om, liksom villans skick, fanns inga uppgifter om på fredagsmorgonen.

ANNONS

Det var nattens enda större larm natten mot fredag och på det hela taget har det varit en lugn natt för räddningstjänsten i i TTELA-land. Inte heller polisen ska ha haft mycket att göra kopplat till vädret.

– Det har varit lugnare här – det är kustkommunerna som fått natten.

Längs kusten har det kommit flera larm om vattenskadade hus och översvämning utomhus i bland annat Sotenäs, Uddevalla och på Orust, enligt SOS Alarm.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS