Vissa tåg rullar efter elfelet

Strax innan lunchtid på tisdagen inträffade ett elfel vid Älvängen. Detta påverkade tågtrafiken, men strax innan 15 började tåg åter att rulla på sträckan.

ANNONS
LocationVänersborg||

Tågen från Göteborg mot Vänersborg och mot Karlstad och Oslo påverkas och det rådde till en början helt stopp i tågtrafiken.

– De har varit ute för att göra något test, så får vi se hur det, men i nuläget finns ingen prognos, säger Beisi Sundin på Trafikverkets pressjour vid 13-tiden.

Resenärer hänvisades till det tågbolag man reser med för mer information.

Västtrafik satte in ersättningsbussar på sträckan och uppmanade resenärer att hålla koll i Västtrafiks app eller på hemsidan.

Inga bussar för SJ

Under tisdagsmorgonen inträffade även att brofel vid Köpmannebro i Melleruds kommun, vilket även det orsakade stopp och förseningar i trafiken.

ANNONS

Vid 13.30-tiden hade SJ inte lyckats sätta in några ersättningsbussar på sträckan upp till Karlstad, vilket också påverkar dem som ska åka till Trollhättan och Mellerud. Detta har försvårats av det tidigare stoppet.

– Vi har undersökt saken och varit i kontakt med bussbolagen, men inte lyckats få in några bussar. Vi får inte in några förare. Resenärerna får pengarna tillbaka och vi hjälper resenärerna med uppdaterad information, säger Christer Lundin på SJ:s presstjänst.

Vissa tåg rullar

Vid klockan 15 meddelar Trafikverket att problemet är avhjälpt.

Västtrafik uppger att vissa av deras tåg nu rullar på sträckan – men med följdförseningar. Andra avgångar är fortsatt inställda och mer information om detta finns på Västtrafiks hemsida och app.

Vad elfelet berodde på är oklart.

Vid 18-tiden på tisdagen återstod bara mindre förseningar och störningar i tågtrafiken efter felet.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS