Way Out West kommer till Villa Belparc i sommar

Det blir inget Way Out West i Slottsskogen i sommar som det brukar. Men helt tyst blir det inte. I stället anordnar de tre spelningar på Villa Belparc på samma datum – under namnet Way Out weekend.

ANNONS
|

Den andra helgen i augusti varje år brukar festivalen Way Out West inta Slottsskogen. Tidigare i år meddelades det att det inte blir någon festival 2021.

Men helt utan musik kommer inte Slottsskogen att vara under festivalens vanliga datum.

Nu har Way Out West gått ut med ett projekt som de kallar Way Out Weekend. Det kommer att bestå av konserter med bland annat Amason, Sarah Klang och Deportees på Villa Belparc.

– Självklart hade vår högsta önskan varit att göra festival som vi brukar, och med Way Out Weekend tycker vi själva att vi kommer så nära det som möjligt. Det blir tre kvällar där vi försöker fånga det som gör Way Out West så speciellt i ett mikroformat, samtidigt som vi bjuds på musik av några av Sveriges bästa artister varav samtliga dessutom har spelat på festivalen under tidigare upplagor. Det känns svinkul att kunna göra det här, säger Kimmie Winroth, projektledare på arrangören Luger, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Biljetterna släpps tisdag den 20 juli klockan 10 och säljs separat per kväll. Besökaren får även ett symboliskt festivalarmband och en ”mini-klubbupplevelse” med DJ:s.

Way Out Weekend på Villa Belparc 12-14 augusti:

12 augusti: Amason + Esther

13 augusti: Sarah Klang + Klara Keller

14 augusti: Deportees + Grant

ANNONS